четвъртък, август 28, 2008

С 200км/ч


Вчера водих разговор с един младеж, който ми обясняваше какъв кеф било преди няколко дни като карал с 200 по Цариградско.
аз: надявам се да не шофирам докато ти си на пътя
той: да бях само аз
Alas, it's true. Моя познат все още няма шофьорска книжка, но това няма никакво значение в случая. Защото и да имаш и да нямаш книжка, като си се засилил с 200 по Цариградско, освен че някой ден ще си размажеш собствената глава, по-лошото е, че ще разбиеш главата на някой, на който му се живее и не иска да е част от статистиката "За това денонощие има 13 жертви на пътя и още N на брой осакатени". No thanks!

Аз съм начинаещ шофьор. Имам книжка от над 5 години, но до преди 2 месеца общият брой километри, които съм шофирала едва ли е бил повече от 50. За последните 2 месеца, едва ли съм направила повече от 500. Засега изпреварвам само, когато наистина се налага, защото не се чувствам достатъчно уверена и не карам с повече от 10км/ч над ограничението.
Без значение дали съм на шофьорското място или не, доста е неприятно когато някой тръгне да те засича или да кара като олигофрен.
Определено не само пияните шофьори са проблем. Когато си пиян и реакциите ти се забавят. Факт! Но когато си трезвен и си се засвяткал със 120 в населено място и пред теб изскочи колоездач, дете, куче, пияница или срещу теб лети пиян шофьор, колкото и да бързи реакции да имаш....

Днес получих по icq едни доста неприятни картинки, и подкрепям с двете ръце идеята да бъгат направени задължителна част от шофьорския курс.
Отвратителни снимки от катастрофи. Ако смятате, че няма да ви издържат нервите не ги гледайте!!!
Днес ми казаха, че не съм в ред, защото съм ги изгледала всичките. Не знам дали аз не съм в ред че ги гледам или не са в ред хората, си мислят "Това няма да се случи на мен" и след това стават част от подобни снимки.

Като бяхме малки беше известен лафа "умри млад, бъди красив труп". Тези трупове за мен въобще не са красиви, но... явно е въпрос на вкус.

Ако все сте решили да си разбиете тъпата кратуна на пътя, ваша си работа, има достатъчно дървета, стълбове и мантинели, които могат да помогнат(макар, че има доста по-интересни начини за самоубийство ). Но моля ви, правете го на безлюден път, където няма други хора освен вас. Не искам да бъда красив млад труп. Не искам да бъда обезобразена или да се придвижвам в инвалидна количка до края на живота си. Не искам заради някой избиващ комплекси заради малката си пишка или малката си заплата да се превърна в ето това.

47 коментара:

  1. Проблема е че на никой не му пука. Като видиш пред себе си овчи поглед на собственик на спортно БМВ, примерно, докато се опитваш да му обясниш всичко това и разбираш че няма смисъл. Мен досега освен яд да ме хване на цялата ситуация, друго не виждам какво мога да направя.

    И аз понякога нарушавам правилата, но го осъзнавам напълно и знам че не е правилно. Поне не се хваля с това.

    ОтговорИзтриване
  2. Те не са само тия с BMW-тата. Тия с Голфовете - също. И всички останали идиоти, без значение от марката кола.

    ОтговорИзтриване
  3. Няма да гледам снимките, но те подкрепям изцяло! Имам книжка от 2 години и досега съм навъртяла по-малко и от 50км. Не ме е страх от себе си толкова, колкото от тези срещу мен. Особено в последно време.

    До преди години обожавах да пътувам с кола, слушах музика и гледах през прозореца, или заспивах най-спокойно.

    Сега независимо дали съм отпред или отзад съм с колан, гледам само пътя и се моля да стигнем живи.

    Съгласна съм с iffi- марката кола е без значение. Има идиоти с всякакви коли.

    ОтговорИзтриване
  4. Повярвай ми, ако всеки селянин имаше пари, щеше да кара или БМВ или Голф. Или както се казва: не всеки селянин има Голф, но във всеки Голф има поне по-един селянин.

    Шегата настрана, ама и мен ме е страх да карам. При това съм с мотор и съм още по-застрашен (не ми се нахвърляйте, аз съм от примерните мотористи :)).

    ОтговорИзтриване
  5. Нали знаеш как им викат на мотористите - "донористи".
    Успех с мотора.

    ОтговорИзтриване
  6. Ще си позволя да цитирам FuckTheNorm (http://fuckthenorm.net/)
    "върнете правата на хората и ги оставете да карат със 200 на магистралата, нека мрат,да им еба майките. истинските уроци се учат по трудния начин. ако съседа надуе уредбата,нека му отрежа ташаците. държавата е ненужна"

    ОтговорИзтриване
  7. Мда, щом искат да мрат прав им път, лошото е, че покрай тях си заминават и такива, на които им се живее :(

    ОтговорИзтриване
  8. merci za posta, vidjah vsichki snimki! draifa mi se i vseki put me e strah poveche kogato se kacha v kola. Dano gi vidjat poveche hora, no chesto tezi deto karat s 200 km/h sa sus slabi nervi i ne izdurjat na takiva gledki, no inache im trjbva doza adrenalin na magistralata ... pozdravi i dulug jivot!

    ОтговорИзтриване
  9. потресена съм от снимките... съгласна съм, че трябва да са част от шофьорския курс. шофирам всеки ден от 7 години насам... чак се учудвам, че съм жива... а от две години през лятото се движа и с колело- давам си ясна сметка, че съм пътник ...

    ОтговорИзтриване
  10. e teva sho go pises. TE horata, deto karat taka ne mogat da cetat, zastoto ne im trqbva obrazovanie :sad:

    ОтговорИзтриване
  11. Най-лошото е, когато с 200 карат начинаещи шофьори, които както Ива каза, избиват комплексите си за малоценност на пътя. Те не знаят как да овладеят колата си, как да реагират при настъпването на рискова ситуация. Не че ако си добър шофьор имаш някаква гаранция, че ще оцелееш, но ако си лош шофьор има доста по-голяма гаранция, че ще направиш катастрофа. За съжаление ще си призная, че най-големите тъпотии, които виждам по улиците, ги правят жени. Сменят лента без да погледнат, дават назад без да погледнат, карат с неадекватна скорост (твърде ниска или твърде висока). Също опасни са момченцата на по 17 - 18 с книжки и без книжки, които дрифтват и карат с висока скорост без да могат според мен въобще да карат. Имахме такъв случай, в центъра на Княжево седим с приятелят ми и един такъв дришльо (с извинение) след поредния дрифт спря на 50 см от нашата кола по случайност, след това спря на 20 см от едни пресичащи хора, пак по случайност спря. Третата опасна за мен група са мутрите с джипове (или държанките на мутрите, пак с джипове), които смятат, че щом с в кола, тежаща около 2 тона, могат да минават откъдето искат, всички естествено трябва да им правят път (и като не им направиш път горко ти на теб, защото той или тя в неговата висока и укрепена кола няма да пострада кой знае колко). Опасни специално за София са шофьорите от провинцията, които не са карали в лудницата на София и извършват действия, с които предизвикват катастрофи. Лично аз знам за катастрофа, причинена от неадекватните действия на шофьор от провинцията на кръговото на 4ти километър. И това са само първите неща, за които се сещам. Всеки недоспал, пиян, уморен шофьор е потенциален убиец. Затова, не карайте пияни, след нощна смяна на работа, не карайте с 200 ако не знаете как да овладеете колата си, не светкайте в очите на шофьорите пред вас когато искате да ги изпреварите (ТОВА Е ЗА МУТРИТЕ!) и не се качвайте в колата ако не знаете елементарни правила за управление на автомобила и правилата на пътя.

    ОтговорИзтриване
  12. Искам да добавя още един материал, който открих преди около 2 дни.

    http://fishki.net/comment.php?id=40087

    Това са клипчета с образователна цел. Които по мое лично мнение трябва да бъдат поставени на електронни билбордове по магистралите и места като цариградско шосе. И да заемат половината рекламно време на националните телевизии. За да влияят психически на хората. Ако вместо реклами с лъскави мацки, се виждат повече разчленени при катастрофа трупове, хората може би ще се замислят. Варно е че сигурно ще се появат хора които са със слаби нерви и/или сърце и ще кажат че не могат да издържат на такава гледка, но те така или иначе не трябва да гледат билбордовете а пътя.

    Всичко е от липсата на контрол!

    ОтговорИзтриване
  13. Третото най-много ми допада. Случайно да знаеш как мога да го embed-на в поста?

    ОтговорИзтриване
  14. За съжаление, колкото и снимки и клипове да се изгледат, ефекта от тях е невероятно краткотраен. Да не говорим, че човек просто може да откаже да се подложи на това.
    Също, не можеш да откажеш на хората правото да си мислят, че на тях няма да им се случат лоши неща.

    А снимките са действително грозни, не ги догледах, не ми се сънуват кошмари. А първия клип на фишки е брутален, само че не разбрах какво му стана на този камион. Да не си в тази кола, която затиснаха, викам аз.
    За мен извода е човек да бяга от масовия трафик ако е на магистрала - най-добре около теб да няма никой, ако ще се случва някаква авария (да чукна на дърво).

    ОтговорИзтриване
  15. Впрочем един познат онзи ден , понеже се видяхме , ми каза как е карал по магистралата с 200 (той има книжка обаче,опитен) и го спрели полицаите :> Те обаче,нали добри души,го засекли още един път като спирал със 168 , за да не стане прекалено тежка работата:>И понеже моят човек идваше на море с жена си и те го пуснали ето така :D

    впрочем колата му е toyota celica :>

    ОтговорИзтриване
  16. iffi, виждаш, че непрекъснато текат и се пускат нови и нови кампании за безопасно шофиране и ефект върху болшинството водачи на МПС - никакъв.

    Само строги санкции могат да оправят нещата. Всичко друго е пожелателно.

    А тук, в България, повечето гледат на страната като на разграден двор, където могат да правят каквото и както си поискат.

    ОтговорИзтриване
  17. Уважаеми читатели аз съм вещо лице по ПТП-та и такива съм ги виждал колкото си искате.Не може да ги спрете малоумниците.Не е лесно да се качиш от Лада 5-ца на БМВ 5-ца.
    Моето лично мнение е ако някой пияница убие някой или го рани да има право ответната страна или рода на вендета.Даже още по-крайно,ако някой пиян бутне или убие дете да имат право родителите да си отмъстят на неговото дете.
    Знам че е крайно,но всеки ден да ни съобщават за 10 умрели по пътищата е много.

    ОтговорИзтриване
  18. Аз съм от провинцията и работя в София, всеки ден наближа ли Владая се кръстя и с двете ръце. Не знам до кога ще има такова безразличие за това което се случва по пътищата, но всяка сутрин ставам с мисълтта че може и да ми е последна, защото колкото и да си добър шофьор, колкото и да си спазваш правилата, НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ ИДВА ОТСРЕЩА!!!

    ОтговорИзтриване
  19. ДА ПРОЧЕТАТ ТЕЗИ КОИТО ОБВИНЯВАТ МЛАДИТЕ ШОФИОРИ. Ето го и моят коментар на някои хора може да не им хареса но какво да направя. Аз имам книжка почти 2 години километрите са ми хиляди незнам точно колко. Не се имам за голям шофиор или нещо такова. Проблема според мен е следния да караш в града с над 50 км в час е лудост просто лудост да караш по магистралата с над 130 не е лудост там вече е до маисторлък ако можеш караи ако не можеш и не ти стиска нервите недеи. Недеи също така да се правиш на пилот пред някое момиче да види тя колко много караш и как се минава на червено и 70 80 в града или как се изпреварва в двупосочен път с по едно плътно като отпред идва камоин автобус или просто някой като тебе решил да си избие комплекса да се покаже вижте ме изпреварвам на завой аз съм велик а да се покаже пред "аверите" след като баща му е дал няма значение БВМ Мерцедес или квото е там има значение цената която ризкува а тя е голяма първо помисли как е правилно а да не слушаш човека до тебе било то бащати майкати или друг роднина приятел гадже или приятелка ти вика с ококорени очи и оста зеинала като манга филмче и тече лигата даи газ мини го тоя селяндур и т.н. просто е и то много. Еи тука преди енда седмица карах към София да вида и аз големия град и "ГРАЖДАНИТЕ" но по магистралата засякох 4 души с две коли от Чехия и те са европеици и те са хора и ми стана интересно как и двамата шофиора се движеха на дистанция един от друг точно с около 130 км в час и реших да вида какво ще направят ако застана между вместо да тръгнат да се съзтезават хората просто продължиха също ми направи впечатление че на наи малката маневра и двамата даваха мигач. Така ходих до Перник след София връщам се от там и какво да вида отново ремонт на околовръсното на София няма нищо случва се и така тръгвам да заобикалям София да не минавам през Симеоново Драгалевци така де тузарските квартали че като минах на идване си потрошил колата и тръгвам по около връсното така 42 км за над 2 часа нищо изтърпях ги нищо, че от София до Ловеч стигнах за 1 и 30 мин някаде но най-голямо възмотение ми направи хората които изпреварваха в насрещното по околовръстното и после се надяваха някои да им направи път караха по банкета без да им мигне окото стигам си в Ловеч и що да вида голяма катастрофа на околовръстното с жертви отново трагедия. Жалко за хората и за техния живот но нищо немога да направя немога да върна времето назад. На следващия ден заминавам за Велико Търново и на връщане карам аз застигам камион и от зад кола чакам няколко километра човека на Волвото по възрастен от мен с около 20 30 години аз съм на 20 човек с опит обучаван онова време когато всичко се е спазвало човек не изпреварва но аз съм си келеш и ме кара от вътре и тръгвам да изпреварвам междо камиона и волвото има място за кола кола и половина викам си няма да ризкувам ще изпреваря първо колата после камиона за никаде не бързам и тръгвам давам мигач изнасям се и изпреварвам и давам десен мигач да се приебера зад камиона но шофиорат на Волвото ми сече и тои дава газ аз няма каде да се прибера и давам газ да изпреварвам и камиона в това време от пред изкача кола утарвах се колата беше далеко за мое щастие и за това на родителите ми и за човека от среща защото тои не носи вина за моите келашлъци и подвизи на пътя. Но също така както аз така и тои не носи вината на онзи с Ловешкото Волво който ми се подигра с правилника и с мене. Ми ако бях се блъснал ако беше станало най-лошото да не дава Господ този човек щеше да си доживее годините а мене щяха да ме пишат че съм изпреварил с не съобразена дистанция а него никои нямаше да го вини. Ето нека сега си казват мнението всички които обиняват нас младите шофиори са виновни за всичко те немогат да карат и т.н.

    ОтговорИзтриване
  20. Проблемът с масовата идиотия по пътищата ни е просто в системата - има равни и ПО-равни. т.е. у много хора има чувство за безнаказаност.И нека ги изброим: Говедата с големите коли;пишлеметата,които все по-често са и без книжка,щото видиш ли имали ТАТИ зад гърба си;хора с философия "най-аресвам бял ляп и да е*а",каращи без да се оглеждат и изключително опасни соц-возила;пияни.
    Честно казано нямам нищо против мощните коли,за мен важи максимата:"Карай бързо,но разумно",но 200 км/ч си е за затвора.На запад така правят!При +10 мили/ч (16 км/ч) извънградско- по-скоро забележка от полицай,за толкова в града-съд!
    Пък и при 200 км/ч ако стане нещо,шансовете за оцеляване са практически нулеви.

    ОтговорИзтриване
  21. Проблемът е, че никой не им взима книжките. Законът е достатъчно строг, просто не се прилага.

    На Цариградско има радари и видеонаблюдение - за отрицателно време могат да приземят всички BMW-та, Тойоти Авенсис - тия са новите голфове, СУВ-ове и педерасти.

    ОтговорИзтриване
  22. Ухаа, DarK WizarD ме съсипа с повествованието си.
    Момче, ако се върнеш тук, дай ми позволение да ти публикувам текста на моя сайт, култов е!

    ОтговорИзтриване
  23. Не знам ама проблема е и в манталитета проблема е и в управлаващите в хората КОИТО 30 ГОДИНИ НЕМОГАТ ДА ПОСТРОЯТ ЕНДА МАГИСТРАЛА ЗАЩОТО ПРОБЛЕМА Е И В ПЪТИЩАТА ТЯСНИ ДУПКИ и т.н. тези хора които ПРАВЯТ ВРАТИЧКА В ЗАКОНА СЛЕД КАТО 18 ГОДИНИ НЕ ЗАТВОРИХА БЕЗМИТНИТЕ МАГАЗИНИ ЗА ТЕЗИ 18 ГОДИНИ ДЪРЖАВАТА ИЗГУБИ МИЛИАРДИ ОТ ТИЯ МАГАЗИНИ. ТЕ С ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ КАТО ЗАТВАРЯТ ТЕЗИ МАГАЗИНИ ПРАВАТ ТАКА ЧЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ТЕЗИ МАГАЗИНИ ДА СЪДАТ ДЪРЖАВАТА ДА ИМАТ ТОВА ПРАВО И ДА ЗЕМАТ ПАРИ ПАК МНОГО МИСЛЯ ЧЕ ПО ТЕЛВИЗИЯТА казаха към скромнито 400 милиона АКО НЕ И ПОВЕЧЕ за тези пари могат ДА СЕ ПОСТРОЯТ 300 КИЛОМЕТРА МАГИСТРААЛА
    КОЕТО Е ЧАСТ ОТ РЕШЕНИЕТО

    ОтговорИзтриване
  24. Anton imash pozvolenieto mi se pak si mi adash ako iskash i drugoto :)

    ОтговорИзтриване
  25. Просто написах тези работи защото почна да ми писва. Да ми писва от всичко от немотията от това да гледам как ние "простите хорица" се опитваме да свържем двата края как да сипеш 20 лв "Дизел" на "новата кола" вкарана преди 2 години вече почти на 14 години а ти си мислиш само че нова а с тези 20 да ходиш на работа за да не ти се смеят че отиваш с колеото не само да не ти се смеят ама как да стигнеш до работата с колелото като няма алеи за велосипедисти и да си рискуваш живота. Просто писва човек не издържа. По горе забраих да спомена на много хора им се е случвало да пътуват и да засечат онези с мерцедесите с бурканите кадето все на някаде бързат бързат натискат те да се свиеш а като се прибереш и като пуснеш "Народния канал" и като видиш новините на турски ама се води НАРОДЕН и в парламента 20 човека които едни спат други си говорят трети четат весниците а има и такива дето се опитват да направят нещо ама една птичка пролет не прави. Извинявам се и на хората които съм ядосал извинете ме аз съм просто момче горе доло не образовано ама се пак с някакво съзнание със собствено мнение. Към хората които съм ядосал: Простете ми не съм искал да ви обидя просто си казах мнението поне част от него. За АНТОН ако искаш това мога го формолирам само ми кажи как да се свържа с тебе.

    ОтговорИзтриване
  26. Виж сега мацко,някак е много кофти да публикуваш такива снимки в нета.Не знам ти какво мислиш по въпроса обаче навсякъде подобни кадри малко от малко поне се цензурират!!!Аз принципно не се имам за човек който се очудва лесно особено след като виждам какво става в Държавата , но от тия снимки щях да повърна. Плюс това градацията, с която са една след друга е направо ужасна. Мисля, че всеки е наясно какво става с 200 и точно за това се правят и тези писти та който иска да се пробва там. Ще бъда благодарен ако не пускаш такива материали. Като не е страх не скачаш в дълбокото- нали така? Имай си едно на ум ама и умерено с публикациите има и деца дет четат все пак!!!

    ОтговорИзтриване
  27. Сега, преди време имаше един сайт сега не знам дали го има още, явно си някъв негов
    фен /www.shownomercy.com/, където междувпрочем може да си разглеждаш на воля колкото исакш такива и подобни материали, като например как танк минава през главата на човек и тем подобни пикантни нещица. А ако на теб ти е кеф да зяпаш такива снимки има и други човешки същества на тоя свят.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимни, след като знаеш какво се случва при 200км/ч, защо се учудваш на тези снимки, те са точно това, което се случва? Едва ли ще ти е по-приятно да видиш главите на приятелите си размазани по-този начин. Бас ловя, че повечето са се случили и при 2 пъти по-малка скорост.
    На снимките попаднах случайно(пратиха ми ги по icq) и смятам, написала съм, че са гадни, така че който има слаби нерви да не ги гледа.
    И не само НЕ трябва да се цензурират. Трябва да се направят задължителна част от шофьорския курс. Защото едно е да ти казват
    "ако карате с превишена скорост ще се размажете", а друго е, "ако карате с превишена скорост, ще стане ето това". Някак си ми се струва, че второто има по-голям шанс да подейства.

    ОтговорИзтриване
  29. Събуждам се тая сутрин, и на път за работа си мисля - новата статия ще е "С 200 по Цариградско!", където се сещаш за какво мисля да говоря...

    Не ми остана време, но реших да прехвърля svejo - и какво да видя, мислите ми (изказани малко по друг начин) вече дело, и то не от днес!

    Гледах я тая снимка, гледах я... прочетох поста, кликнах на ОНЗИ линк.
    Може би защото наближава обяд или защото не искам да сбръчквам вежди точно сега, но не успях да скролирам най до долу на страницата.

    Вече дори нямам любопитство към такива неща. Преди няколко месеца без проблем, или може би ако бях в друго настроение сега, щях да ги разгледам. Но... луда работа!

    Може би такива неща трябва да слагат по пътя на билбордите. Или да ти ги слагат на първите страници по правилника за движение.
    На всяка листовка при изпита да има поне по една такава картинка...

    Съжалявам, че помислите ми са малко "A Clockwork Orange", обаче какво друго ще спре 200 км/ч маниаците на 2, 4 или повече колела?!

    Хубава статия и нека... да си вярваме, че ще успеем и ще оцелеем в тоя забързан свят, нали така :))

    ОтговорИзтриване
  30. @Le_Grand_Elf
    И аз си мисля, че "A Clockwork Orange" подхода би имал малко по-голям шанс отколкото стандартното говорене.
    Макар, че може би най-ефективно ще е просто да събират глоби, книжки и да пращат в затвора :-)

    ОтговорИзтриване
  31. Не съм съгласен :)))
    Защо - "A Clockwork Orange" подхода ще бъде по-ефикасен заради психо същността си :)

    Като се изгориш на печката, после внимаваш около нея, държиш настрана ръката, внимателно я палиш.

    И да глобяват и да събират книжки, виждам само едно - пари!
    "Добре де, ще може ли да не ми я взимаш... ОБЕЩАВАМ да внимавам, само ме пусни. Те ти двайска (трийска, стотарка). Ама щях да убия тая леля тука, ама на ти 100, разделете си ги с колегата."

    В затвора?!

    "Кой е прокурора?"
    "Колко пари ще иска?"

    Няма начин да не се подкупват.

    Докато проблясъка на кървавите и размазани тела по асфалта или бетона на някоя магистрала, остържачния белег по ламарината на това-което-е-останало-от-колата, звукът от стичащи се карантии по земята, подсъзнателно така ще ти притъпят желанието да натиснеш педала/да отнемеш предимство/да се изрежеш през прозореца към "някоя патка/някой селянин", че и идея си нямаш :))

    Такива ми ти работи!

    ОтговорИзтриване
  32. Anton само на пиши кой ти е саита да влезна да го вида

    ОтговорИзтриване
  33. @Le_Grand_Elf
    Да де, ама повечето хора ги гледат тия снимки и си казват "това няма да се случи на мен".

    Докато, ако наистина се прилагат наказанията...

    Може би е най-добре да се направи някакво съчетание между двете :-)

    ОтговорИзтриване
  34. Шофирам от вече 10 години и в града карам с максимум 60, а на цариградско с максимум 80. Не разбирам всички тези шофьори, които не си дават сметка какво може да си причинят или да причинят на хората около тях. Колата е за да служи на човека, но разумно за да доставя дори удоволствие.
    Снимките са потресаващи, но повечето дори не се замислят за последствията.
    Аз мисля, че по начина по който шофирам се дава някакъв пример и ограничава и другите след мен да не увеличават скоростта. А който бърза, да му мисли!

    ОтговорИзтриване
  35. Цитат:

    "Засега изпреварвам само, когато наистина се налага, защото не се чувствам достатъчно уверена и не карам с повече от 10км/ч над ограничението."

    Втората част на изречението ме озадачава - след като сама признаваш, че си нов шофьор, защо въобще си позволяваш да караш над ограничението, пък макар и само с 10 отгоре?

    За да има поставени ограничения на скоростта, явно има причини...

    Иначе, напълно подкрепям казаното в статията!

    Поздрави!
    Данчо

    ОтговорИзтриване
  36. Ами, понякога с 50 се изпреварва трудно и трябва да натиснеш малко педала, за да не караш прекалено дълго време в насрещното ;-)

    ОтговорИзтриване
  37. За съжаление повечето от вас вечно ще гледат от другата страна. Вечно ще виждат само една гледна точка и никога няма да се поставят на мястото на "онези малоумници". Не биха могли. Това е природа.
    Никога няма да разберете защо някои хора си купуват гъзарски коли, "като може да си купим нещо практично и икономично". Защо хвърлят хиляди левове за тунинг, защо им харесва да развиват тази скорост.
    Същото е като въпроса защо някои хора управляват... а други биват управлявани цял живот. Вторите никога не осъзнават, вторите само се оплакват. И никога няма да разберат какво е да бъдеш лидер.
    А сега ме извинете, но писането в блогове в нета не представлява особен интерес за мен.
    Излизам да покарам новото си Ауди. По Царигратското. С 200.

    ОтговорИзтриване
  38. "Анонимни", разбирам защо някой ще искам да си купи гъзарска кола с тунинг.
    Не разбирам защо не развиваш тази скорост на някое по-безопасно място, където няма хора и коли срещи теб и където умението ти да управляваш колата зависи само от теб, а не от това кой пиян кара в насрещното.
    Затова са измислени и пистите.
    Аз бих искала сама да направя избора дали мозъка ми да украсява асфалта, а не да го направи някой друг, демонстрирайки "лидерските си качества" по този начин :-)

    ОтговорИзтриване
  39. Пичага Анонимен, ще е супер ако постваш някъде кога ше караш по цариградско с 200, щото аз там карам с 80, и ако се "докоснем" докато ме изпреварваш и двамата ще приличаме на онези от картинките.

    Пък не ми се иска лидерския ти attitude да сложи точка на готиния ми щастлив живот, и не на последно място на готината ми практична кола, която си купих с една заплата и съм много доволен от нея.

    Поздрави :-)

    ОтговорИзтриване
  40. Страхлива съм, но гледах снимките. Не мисля че ще имам кошмари, това е действителността-колата може да убие. Имам книжка, но се страхувам да карам в България, защото докато се учех още по улиците на София на 2 пъти щях да бъда пометена от хора които не знам....сякаш бяха сами на улицата. Размина се благодарение на реакцията на инструктора и на бавното ми каране. Сега в САЩ уча правилника, доста е раличен, няма толкова знаци, доста е обяснено за внимателното каране, как да се реагира при различни ситуации, това че колата е машина и може да убие. Оплакват се и тук че се кара лошо, имало катастрофи. Сигурно е така няма как стават грешки, но ми прави вшечатление все пак елементарни неща като: големи глоби и затвор за каране пиян, за превишена скорост; дори при задръстване се спазва дистанция поне кола и половина, ако някой сгерши не му викат, а му кахат и казват е споко, все пак хора сме...........
    Пак за снимките на такива катастрофи, аз съм за показване, след новините по телевизията, с предушреждение за децата (макар техните филмчета са не по-малко ужасни). За мен лично каращия с превишена скорост или шияния дори да не са направили катастрофа са потенциални убийци и са за съд, отнемане на книжка дори и затвор.

    ОтговорИзтриване
  41. iffi ,
    Поздравявям те за темата и за истинските и мислещи отговори които си дала особено на неоткрития "лидер" . По тъпо нещо не съм чувал през цялото си следване по Психология. Ако така се ставаше лидер или ако така се затвърждаваше лидерството като си купуваш нещо скъпо и бързо и после излезеш да търсиш овациите на хората то пази Боже - светът щеше да е съвсем друг от това което познаваме. Това че се опитваш да гъзарееш да се изтъкваш особено чрез материални неща които притежаваш е признак за малодушие и тъпота. В повечето случаи подобни кухи Дон Жуановци се опитват да привлекат вниманието на околните, и по специално да заинтригуват някоя девойка. Виж ме имам Ауди и мога да дигна 200. Пълно е с такива тъпчовци, които си мислят че по този бездарен начин се става лидер или което е по лошо някои от тях си мислят, че са родени такива. Умря много народ, умряха деца на мои познати пет човека в дръглив мерцедес - по ирония на Цариградското - след дискотека. Измряха още след това и още и не спират. В болниците отменят планирани операции, за да могат да настанят ранените. То който загине общо взето го броят спасен. Мъката остава за живите и за техните близки. Почти всеки от нас вече е имал пряк или косвен допир със смъртта по шосетата. Та ние сме една шепа народ. И сме на път да се изнижем като пясък из тази шепа. А тука някякъв ПОСЕРКО ще ми обяснява че той бил от друга соя и че е от ръководителите.

    - Кого ръководиш бре келеш? Ръководиш си ръката под юргана да си напипаш пишката и да заспиш доволен.

    Като прочетох тая глупост направо побеснях. Ше ми кара с 200 по цариградското - ебати НЕЧОВЕШКАТА НАГЛОСТ, с кеф бих му хвърлил един бой на такъв. Пък после да видим кой е лидер и кой не е.

    Имам две деца и чакам в момента трето. Изгледах всички снимки и даже си свалих 90% от тях. Един ден ще ги покажа на децата си, снимките са прекалено силни все още за тях, но в никакъв случай не трябва да се цензурират. Още веднъж те поздравявям за публикацията и за отворената тема. Както всички виждаме идиотщините по пътищата не спират а дори еволюират. Прочетете последната новина за това как пиян младеж "от лидерите" убива 18 годишно момиче като се нацелва в началото на мантинела по кривия път към Доспат и после крие трупа и инсценира че проблем няма??? Просто съм безмълвен - Какво повече да кажа?

    Ами ако това беше моето дете, или твоето ЛИДЕРО?

    Какво ли прави сега баща й докато аз пиша а ти четеш тези редове, които са отговор на твоето безумие, а?

    Дали думите понякога вече са просто излишни и неспособни да върнат назад времето?

    С годините забелязах, че колкото един човек е по тъп толкова по стройна теория си е изградил за живота и толкова по яростно си я отстоява. Просто спира да милси. А това е много - много опасно. Виждаме го всички, но малцина си го признаваме.
    Като цяло Народа ни е спрял да мисли , затова е това безумие по пътищата, затова още веднъж за трети път браво на iffi за този материал, защото той провокира да мислиш - да използваш главата си за това за което ти е дадена е не за да я разпилееш по някой асфалт.
    И от КАТ да съобщят, че загиналите са с един повече и числото от началото на годината - 457 вече е 458.

    Някой дя иска да превърне в 1???

    Лека нощ

    ОтговорИзтриване
  42. "Анонимен"-с Аудито:
    Много бъркаш с теорията си! Това, че човек има скъпа и бърза кола не значи , че трябва да я кара с 200 км. и да се убие по пътищата. Веднъж става белята и после връщане назад няма!!!
    И да ти кажа и друго-карам кола за 180 000 лв., която ти никога няма да имаш и имам и два питбула. Само, че разликата при мен е че и двете не ги използвам за да убиват.

    ОтговорИзтриване
  43. Павлин и mickeymouse,
    харесват ми коментарите ви. Уви човека към който са насочени - "анонимния лидер" (който всъщност е същия, човек за който става дума в началото на поста) - няма да ги прочете. Казах му, че има отговори на коментара, но той отговори, че не иска да влиза в спорове и няма да ги чете.
    Well, надявам се някой друг с подобно мнение поне да ги прочете.
    :-)

    Познавам хора, които вместо да си купят кола на цената на 5 аудита, си кара кола за 2-3 хиляди лева и се чувстват супер с нея.
    Въпрос на гледна точка в живота :-)

    ОтговорИзтриване
  44. iffi, браво, чудесен пост! Радвам се, че има млади хора, които имат съвременно мислене.

    А на „лидера“ искам да кажа: повръща ми се от теб, сериозно. Именно циганският ти манталитет е причината държавата ни да е заприличала на анадолски коптор.

    ОтговорИзтриване
  45. iffi, само нещо... преди да слагаш друг път 'едни картинки които ми пратиха по icq', моля те, о, МОЛЯ ТЕ - драсни преди това, че въпросните картинки не са за хора със слаби сърца, чувствителни, бременни, кърмещи майки, непълнолетни и дори малко емоционално лабилни.

    благодаря.

    ОтговорИзтриване
  46. Sway, мерси за забележката. Аз съм написала, че са неприятни, но след линка. Обещава следващия път да напиша по-сериозно предупреждение, преди линка.

    ОтговорИзтриване