петък, декември 05, 2008

(На) Изток

Тази седмица един от немските ни колеги беше за няколко дни в София. Офиса ни е в "Изток" и той имаше възможност да се поразходи из квартала. По едно време попитал един от колегите, дали това предградие е като другите или има и по-хубави. Не посмяхме да му кажем, че всъщност "Изток" е от "елитните" квартали в София.
То и без това го шокирахме достатъчно за краткия му престой тук...
Някак си ми е тъжно, че нашите "елитни" квартали, не могат да стъпят и на малкия пръст на гетото в Йена:


P.S. Оказва се, че и И.Е.Станков е имал подобна история.

1 коментар:

  1. За съжаление подобна история ми се случи, когато ни посетиха (х)американските ни колеги. Като бяха в офиса на 7-ми км. (под наем е) беше трудно да ги убедим да потраят за тоалетна, докато идем в другия офис. Те не го разбират - как така да траят 20-30мин. После коментара беше, че спомена за тая тоалетна щял да им остане за цял живот.
    Много се чудеха и защо, като има начертани 2 ленти за движение колите се нареждат в три. И как е възможно да "do everything to get through".
    Не си обясняваха и защо има толкова кал и боклуци по тротоарите и улиците - свикнали са да си влизат с обувките в къщи, да ходят по килима и т.н. - тука това не може да стане. Как може да има поръчан shuttle bus да ги вземе от летището и да се налага да го чакат 1 час и после да няма на кой да се оплачат (т.е. никой да не предприеме нещо).

    ОтговорИзтриване