вторник, ноември 13, 2007

За мъжете и умните жени

  • Комплексира ли се един мъж ако половинката му е по-умна от него?
  • Смята ли, че една умна и хубава жена няма да му обърне внимание, а ще го помисли за поредния простак, ако тръгне да я сваля?
  • Радват ли се мъжете, когато една жена е умна? А когато е по-умна от тях? Или предпочитат по-тъпи, защото по-лесно се манипулират?
  • Как бихте сваляли такава жена? И бихте ли се оставили тя да ви сваля?
  • А тя излиза само с простаци защото ги харесва или защото не е намерила достатъчно умен/красив/достоен мъж, който да привлече вниманието и?

Вдъхновена от днешната ми дискусия с Пешо (резултат, от която е и неговия пост), реших да направя импровизирано проучване сред приятелите си, какво мислят по гореизброените въпроси.

Въпреки че трима от запитаните 10 отсякоха, че по-умна от тях жена няма (или, ако има се прикрива много добре), бяха така добри да си представят имагинерен свят, в който по-умната от тях и хубава жена съществува.

100% от запитаните нямат нищо против една жена да е по-умна от тях.
Едно от мненията включваше уговорката: "е, ако жената е наистина умна ще знае кога да престане да се изтъква че е по-умна". Иначе казано - "да не ти мачка самочувствието". Предполагам, че доста голям процент от мъжете (а и от жените) ще се съгласят с него.
Също 100% от запитаните не си падат по "кухи лейки" (освен когато става въпрос само за е**не)

А как се сваля такава жена?

Въпреки, че имаше съмнения, че ако тръгнеш да сваляш такава мацка "това може да мине за жалък просташки опит", повечето мои приятели са уверени във възможностите си да свалят умна и красива мацка, която кара дъха им да спре и краката им да се подкосят. За част от тях " свалката става от самосебе си" и "при добра тактика всяка мацка ще падне в капана" и не смятат, "че има жена, която ще си каже "К'во иска тоя навлек" " (особено ако е достатъчно умна). А според други, свалката е взаимна и ако жената не ги хареса се отказват, без да и досаждат.

В крайна сметка свалката е само в началото - на ниво "хормони и флуиди". След това "ако не може да има форма на общуване - колкото и да е готина - функцията не е дефинирана" (много ми хареса тази реплика).

Разбира се, винаги съществува страха от това да ви сметнат за навлек и да ви изгонят. Но ако тя се съгласи да танцува с вас, дори и на "на най-тъпата песен писана някога във вселената", ще се чувствате "благословен" и всеки път, когато си спомняте този танц, ще се чувствате страхотно.

Двама мои приятели са женени за по-умните си половинки (които собственоръчно са свалили) и единия от тях каза: "Когато срещнеш такава жена, разбираш, че е дошъл момента да се ожениш". "Освен това е готино да се фукаш, че жена ти е умна, когато останалите около тебе се оплакват от това за какви тъпи пуйки са се оженили".

Съвет към умните дами:
Ако все пак чаровния принц, който сте си харесали, няма куража да направи първата крачка, направете я вие вместо да се оплаквате, че няма достатъчно умни и нахакани мъже, "в крайна сметка да си го намери сама мъжа, да не чака сам да падне отнякъде".


Защото на теория, теорията и практиката са едно и също нещо, но на практика не са. "Така че go for it ако видиш някой, който дяволски да ти харесва, дори и нищо да не стане опитът си струва ." Вместо да седиш и да се чудиш как ще реагира мацката, ако я заговориш :-)


* Благодаря на Гошо, Женя, Жоро, Калоян, Косьо, Лъчо, Ники, Стако, Тошо, Цецо за това че споделиха мненията си с мен.
** Моето мнение е същото като изказаното в последния абзац ;-)

6 коментара:

  1. това да делиш хората на умни и прости не е ли малко... старомодно?

    висшето образование и книгите не ни правят по-интелигентни, а даже преставаме да разбираме някои неща от живота, които преди това са ни били ясни

    ОтговорИзтриване
  2. Комбинацията умна-красива задължително върви с нещо свръхкомпенсиращо като недостатък - претенциозна, студена, недостъпна, заета.

    Освен ако не си глупав мъж - тогава си заограден от по-умни от теб жени и ти е дошло времето да се жениш ;-)

    ОтговорИзтриване
  3. Мисля, че проучването е чудесно и казва всичко... Браво, Iffi!

    ОтговорИзтриване
  4. Хубавата жена е като — големия бизнес, големите пари, хубавия имот, талантът, печалбата от лотарията. Ако нямаш необходимите лични качества не можеш да се справиш. И съответно си измисляш оправдания.

    Ако нямаш лични качества и най-хубавата жена може да е с тебе заради имота, парите или положението. Само че в душата и ще е празно и ще спи с първото по-добре сложено момче, което и попадне.

    Природата си знае работата — предизвикателство са именно най-подходящите жени...

    Мога да говоря до утре...

    ОтговорИзтриване
  5. bruce wayne, "умността" както и "красотата" са малко или много субективни понятия. Дипломата не те прави умен и липсата на такава не те прави глупав :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Мисля, че проблемът е в мъжете. Когато една жена види, че мъжът знае нещо интересно, което тя не е чувала и му се радва за това, че е умен. А когато един мъж забележи такова нещо у жената и се комплексира...защо? Какво лошо има една жена да знае колкото него, или дори повече...това не мога да разбера аз...

    ОтговорИзтриване