неделя, декември 02, 2007

(Ден за) Борба Срещу СПИН


1-ви декември мина. Тази година като че ли въобще не усетих някакви анти СПИН кампании на датата. Освен филма "Ти гониш", на който попаднах преди няколко дни. А може би вниманието ми е било ангажирано с рождения ден на Миленчето, но като че ли миналите години се деня се отбелязваше по-активно. Така или иначе ден за борба срещу СПИН трябва да е всеки един ден от годината, защото опасността да се заразиш е еднакво голяма без значение от това какъв ден е.

Нела е описала няколко прости правила за предпазване, които уж всеки си казва, че знае. НО какво значение има, ако ги знаеш, а не ги прилагаш. Чувала съм всякакви извинения "Ама твърде са тесни и ми стягат"(ми купи си King size, ебаси), "Твърде са широки, губи се усещането" (не бъдете като индийците, които се срамуват да си поискат по-тесни и затова сега - деца, СПИН... мамата си е...), "Голяма работа, той/тя изглежда свястна, едва ли е заразен/а", "Ще си направя изследване след това"(евентуално) .... дрън-дрън-дрън.

Durex имат достатъчно голяма гама с различни ширини, аромати, вкусове, охлаждащи, затоплящи, с точки, с ребра, с някаква замръзваща субстанция (за бързо свършващите), супер тънки, супер сигурни и т.н. В чужбина даже се продават и опаковки по 12. Така че аргументите касаещи това колко са неудобни и така нататък са напълно невалидни. Тогава защо толкова много хора правят секс без презервативи? Наистина не мога да разбера.

Обаче както за много неща, хората си казват "Това няма да ми се случи на мен". Малко ми напомня за "Защо да си слагам предпазен колан, аз си карам внимателно. Само ще ми пречи и ще ме притиска." Ами ти може и да си караш внимателно, а останалите хора(и животни) на пътя?!

Ето още един, човек, който всички продължават да обичат и който също сигурно си е казал "Това няма да се случи на мен"

4 коментара:

  1. Да не пропускаме, че има и женски презервативи, та никой да не се оправдава;) Макар че, като гледам как се слагат, жените определено имат по-добро оправдание. То за какво ти е мъж изобщо.
    Иначе в бъдеще поне част от оправданията няма да са реалистични, ако наистина успеят да направят пенопрезервативите (или както се превежда Spray-on condoms) достатъчно сигурни. Макар че кутийка с 3 презерватива е доста по-удобна за носене от нещо с размерите на огромен дезодорант (за по-скромните може да има и по-портативен модел;).

    ОтговорИзтриване
  2. Женските презервативи (диафрагма) не предпазват от венерически болести, а пък и за предотвратяване на бременност са по-рисковани.

    ОтговорИзтриване
  3. Женски презерватив
    (Advantages
    * Prevents the spread of sexually transmitted infections, including HIV and AIDS.
    )

    и

    диафрагма
    (Disadvantages
    * Does not protect against HIV/AIDS.
    )

    са две различни неща

    ОтговорИзтриване
  4. боримечка, диафрагма и женски презерватив изобщо не е едно и също

    ОтговорИзтриване