неделя, юни 22, 2008

bDay Party

Снощи в парка отпразнувах и с приятелите рождения ми ден, който беше в четвъртък. Най-големия минус на решението да празнувам в парка беше, че осигуряването на музикален фон щеше да е проблем. Но в Техномаркет открихме чудесния TDK SOUND BAG STEREO, който представлява класьор за дискове с 2 сградени тонколони, захранвани от 3 х АА батерии. Не пее кой знае колко силно, но определено съм доволна от откритието, идеално е за такива моменти, когато искаш музика, а нямаш ток на близо за да включиш тонколонки.
Намерихме си място в на масичките до "Братската могила" и си инсталирахме музиката, пиенето и започнаха да се събират хора.

Подаръците

които получих за този рожден ден бяха до един интересни и оригинални.
От Канев, още на 19-ти сутринта бях изненадана с така дълго мечтаните от мен 2 тома на приказките от "Хиляда и една нощ"

Спомням си, още когато преди няколко години излезе това издание си мечтаех как един ден ще си го купя и ще си чета по една нощ всяка вечер преди лягане. Като ги разгледах устазнових, че една нощ се равнява на около страница (какво ли са правели в остатъка от нощта, Шахриар и Шехерезада, историята мълчи :) ), така че по една нощ ще ми е крайно недостатъчна за заспиване. Засега прочетох само края - какво се е случило след като са свършили с нощите - а от началото на юли мисля да започна да чета и самите приказки :-)
(спомням си, колко бях шокирана, когато разбрах, че няма истински исторически фигури Шахриар и Шехерезада :-( )

Подаръка, за който Пешо спомена се оказаха ето тези оригинални обеци:

направо не можах да повярвам като ги видях. Когато си ги слагам внимавам коя е от ляво и коя е отдясно, за да не объркам началото и края на главата :-D
Повечето хора, разбира се не схващат за какво става дума, когато ги видят, но аз им се радвам супер много :-)

От Крокодила си имам комплект за плетене на бодлива тел.

(за чудещите се: това на главата ми е пликчето с телта,
а отстрани са 2та чифта клещи)

Само че телта е толкова дебела и здрава, че едва ли ще мога да се справя сама с рязането (поне снощи не успях). И огъването не е лесна работа, но все пак разполагам със 100метра тел... от това ще мога да изплета толкова бодлива тел, че да си опаша цялата стая :-) Иначе снощи имаше не много кратък курс на обучение по плетене.

Бяха сътворени бодлива сурвачка и чесалка за гръб




Станислав ми подари Enigma Cast, метален пъзел за разплитане. Голяма зарибявка и изключително труден. Канев след 4 часа бъзикане този следобед успя да го разплете, сега вече 3ти час се опитва да го заплете отново :-)

От Надя и Калски си имам класически пъзел с 1000 части, чиято картинка е най-мръснишката възможна - зимен пейзаж, който си има всичко така че да е максимално труден за нареждане - почти еднакви цветове на дървета, вода, сняг, небе, отражения във водата... догодина по това време, може и да съм го наредила :-))))

От Иван получих книгата на Ричард Бах - Илюзии. От него съм чела единствено "Едно", а тази ще бъде прочетена доста бързо.

Имам си и "Изчезналият дневник на Индиана Джоунс" от Боби и Дани, който придоби още по-автентичен вид след като върху него се разля малко водка паднала, от барабаненето на Крокодила по масата (май под звуците на "Мастика" на Култур Шок)

Палмичката, която ми подари Гошо все още си няма име, но се надявам скоро да измисля(Канев предложи да се казва Цвятко де Палма). Трябвало да се полива веднъж седмично и да не стои много на слънце, което е чудесно, защото иначе най-вероятно нямаше да живее повече от месец.

От Ани, Ели, Криси, Миро и Жоро имам много забавно Пате-гъба за баня, ароматно сапунче - круша (става ти жал да го ползваш или по-скоро ти идва да го изядеш... ммм... толкова обичам круши), гривна и пръстен за крак (всяко лято имам желание да си купя) и ароматна свещичка с вградено пожелание:
Омайница, чаровница, сирена -
усмивката ти пали всеки мъж.
Любов и щастие за теб е отредено -
с кураж и вяра смело ти се дръж!

Празнуването

Времето беше супер. Пяха ми “Многая лета” и “Happy birthday, fuck you”. Плетохме бодлива тел. Говорих си с хората. С Енея се смяхме на опитите на Миро да обясни "Митологично изпразване и отровни задници IV" на играта на филми.
Някъде към 11 вечерта се запътихме към Апартамента, където идеята беше да ядем торта. Е, имаше останали само 2 парчета торта, та нямаше за всички, но пък четохме "Книга за домакинята" и си говорихме интересни неща и когато стана време да затварят си хванахме пътя и се прибрахме.

Алкохола

Срамота! Изпили сме само около литър и половина твърд алкохол и 1 бутилка вино. Останаха още - седмак водка, около литър джин и една ракия. Не питайте каква физиономия направи момичето, когато двама човека си поръчахме това количество в магазина :-)

8 коментара:

  1. Рождения ден се получи много забавно. Беше ми изключително приятно да се запозная с толкова много готини хора.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23 юни, 2008 05:03

    и аз получих за рождения си ден преди 3 години двата тома на 1001 нощ и точно така си четях по малко преди да заспя, то такава книга и само да я държиш е хубаво :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз не съм много по книгите, но тази на Ричард Бак се чете на един дъх.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23 юни, 2008 10:43

    Честит рожден ден със закъснение и от мен!

    Май е бил доста весел празник, а и страхотни подаръци си получила - особено ни впечатлиха с Мишел обеците ти, хе.

    Бъди здрава и винаги заобиколена от верни приятели!

    :-)

    @}-->-->---

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23 юни, 2008 11:09

    Ееее, бива ли така да портиш филма. :)
    Беше ужасно весело, а аз ще си запомня за тортичката. :)
    П.П. А как се прибрахте? Стори ми се, че всички са доста... развеселини, с такси надявам се?

    ОтговорИзтриване
  6. Такси, разбира се ;-)
    А за заглавието на филма - не се сдържах, sorry *изчервяв* :-)

    ОтговорИзтриване
  7. Странно, ама си мисля, че филмът го няма на IMDB... Много ме е яд, че не можах да се включа в партито!

    ОтговорИзтриване
  8. Очевидно много добре сте си изкарали. Май и аз ще вляза в тълпата от благородно завиждащи, неуспели да се включат в купона :)

    ОтговорИзтриване