неделя, юни 29, 2008

Bee Gees

Говорехме си за Bee Gees и колко потресаваща е тяхната версия оригинала на "Words" (до днес дори не знаех, че съществува) и изведнъж ми хрумна, че ми се слуша най-хубавата им песен. Винаги като я чуя знам, че това е песента на Bee Gees, която най-много ми харесва и ми е много приятно да я слушам, но... пълна мъгла, нито ми хрумва как се казваше, нито какво се пееше в нея. Само се сещам, че клипа беше един такъв бял, ама това не помага особено в издирването на песен. Тези моменти са както, когато някоя дума или име е "на върха на езика ти" и пак не можеш да се сетиш как се казва. Ужасно е! Знам, че ще се сетя, че е тя ако видя името и се започва едно изброяване на имената на песните от диска на Bee Gees, който се мотае тук: "Massachussets" - Не "To Love Somebody" - хм, дори не знаех, че имат вариант на тази песен че е техен оригинала. Според google тази песен има поне 5 различни варианта от различни изпълнители. Мамка му и нея ще трябва да я намеря тези дни, защото иначе ще има да си я пея по цял ден. Но да се върнем на Bee Gees "World"? - не се сещам коя е, най-вероятно не е тя, я дай да я чуем все пак...мне "Tragedy" - абе ABBA нямаха ли и те някаква такава песен... мда и тази не е "Stayin' Alive" - не "How Deep Is Your Love" - и тази много я харесвам, но и тя не е. "Универсалният източник на знание" a.k.a. Wikipedia има огромна статия за Bee Gees и никакъв шанс да намеря това, което търся. Youtube също изкарва някакви песни, които не са тази, която искам. Накрая google ми предложи някаква компилация от два Greatest Hits, които се продават в amazon, и там списъците бяха само до 10та песен и нямаше моята. Тъкмо мислех да се връщам пак към google, когато забелязах линка, към пълния списък на всички песни, които са в двете части на Greatest Hits и там на 16та позиция от disk 2 забелязах познатото заглавие и ми просветна, че е точно това, което търся: Bee Gees - Alone :-) Enjoy the great song and the video:

3 коментара:

  1. Анонимен30 юни, 2008 01:47

    На Bee Gees много се зарадвах когато миналата година се сдобих с концертното им двд - One Night Only. Много е добро и включва всичките им известни и по малко популярни техни хитове - общо 32 на брой издавани до 1997.

    ОтговорИзтриване
  2. Ако може просто да допълня, че "Words" и "TO Love Somebody" не са версии на Bee Gees. Те са авторите на тези песни. Всичко друго са техни кавъри. Пиша това просто, за да се разбере за техния невероятен талант на композитори.

    ОтговорИзтриване
  3. Прав си svetlio. Поправих го :-)

    ОтговорИзтриване