вторник, септември 02, 2008

Звяр ли съм в леглото?

Преди малко си отварям пощата в abv.bg, която по принцип ползвам за регистрация в разни сайтове, от които очаквам да получавам спам и там се мъдри следния мейл:

Здравей,
Твой приятел ти изпраща интересен тест:
Звяр ли си в леглото?
Отдели минутка за да направиш теста - ще ти бъде интересен.
Теста се намира на адрес: http://www.truetests.net/test_maker_6524befa_index.html
Теста е със заглавие "Звяр ли си в леглото?" и е стандартно забавен (от типа на тези във facebоok)
На самия сайт truetests.net пише следното:
Изпрати тест на приятел или враг. Той ще го направи, а ти ще получиш отговорите на въпросите от теста който е направил. Някои от тях засягат тайни, които няма от къде да бъдат научени.


Регистрирайте се и изпратете някой от нашите тестове на ваш приятел, роднина, гадже или съперник. Изчакайте да отговори на теста и проверете как е отговорил на въпросите в сайта или на вашия e-mail.
Когато някой попълва теста, той въвежда e-mail адреса си с уговорката, че там ще получи резултатите от теста. Когато отвори пощата си обаче ще разбере, че той е изигран от вас. Или запазете анонимност и той ще получи истинските отговори от теста. Така можете редовно да го проверявате с различни тестове.
Само се чудя две неща:
  • кой ми е изпратил теста 
  • попълвайки го дали да се изкарам невинна или мръсница :-)
P.S. Към човека, който ми е пратил теста - няма нужда да ми пращаш тестове, следващия път просто питай и ще ти кажа отговорите на въпросите, които те интересуват :-)

UPDATE: Забавна част от  "условията за ползване" на теста, с които разбира се всеки се съгласява като попълни теста, но едва ли някой ги чете:
След изпращането на теста не се гарантира получаванетоо на e-mail с резултатите от теста.То може да зависи от настройките на вашия e-mail, доставчик на услугата e-mail, хостинг услугите на този сайт, програмни грешки и др. Вие се съгласявате, че решавате теста на собствена отговорност.
...
Вие се съгласявате, че тази информация, както и всяка друга информация, която изпращате в интернет може да бъде прихваната от други лица.
...
Truetests.net не носи отговорност за нанесени морални или материални щети възникнали в следствие от попълването на този тест. Отговорите от теста ще бъдат изпратени на потребителя, създал този тест с цел проучване, статистика или анализ.

5 коментара:

  1. И аз получих мейл и си помислих, че е от теб, ама явно не е.

    ОтговорИзтриване
  2. И аз получих, и също много се смях :) Ако знаех кой го праща сама щях да пратя някой забавен отговор, но уви :)) Иначе мейла директно отиде в кошчето...

    ОтговорИзтриване
  3. Според мен доста хора са получили мейл...кой знае от коя база данни са се снадбили собствениците на сайта и сега зарибяват. Лично аз проявих детайлен интерес и се оказа, че трябв ада пускаш смс, за да можеш да изпратиш тест..... е как да ти кажа - нямам толко малоумни познати - да ивестират в смс заради някакъв си глупав тест!

    ОтговорИзтриване
  4. Интересна работа, аз не бих се вързал на подобно нещо, но мисля че това е по-добрия вариянт отколкото абсурдите "Изпрати името си на номер ХХХХ и разбери дали гаджето ти изневерява", или пък "поръчай ринг тон за отслабване" :D

    P.S. В телеткста на Канал 1 видях и SMS за правене на магия за красота, да се върне при теб, да те заобича и т.н. - мисля, че тия са в пъти по-абсурдни.

    ОтговорИзтриване
  5. Определено. Направо се чудя, кой праща sms-и на такива измислени неща.

    ОтговорИзтриване