вторник, октомври 14, 2008

Нощна София

В неделя вечерта направихме кратка фото-разходка с Велин и имах възможността да поснимам с неговия DSLR. Досега най-"истинския" фотоапарат, с който бях снимала беше Lumix DMC-FZ8. Фотоапарата, който аз притежавам е "сапунерка" (Canon A520), така че боравенето с DSLR-a беше малко объркващо в началото. Още повече, че началните ми тъпи въпроси от типа на "Ама с това как се zoom-ва", нямат съвсем еднозначен отговор :-)
Експериментирах общо с 4 обектива (които в момента не мога да цитирам, Велин ако иска може да ги напише в коментар)
28 F2.8
50 F1.4
18-70 F3.5-5.6
75-300 F4.5-5.6
и определено ми харесват снимките, които се получиха.




(снимките може да разгледате малко по-подробно тук)
Разбира се, има още доста да уча как се правят хубави снимки, но засега толкова. Не съм пораснала достатъчно за собствен DSLR, след като 1 час ми вися на врата този фотоапарат се чувствах много лека като го свалих :)

P.S. Много ще се радвам на feedback :)

5 коментара:

  1. Симпатично котка и мишка си снимала на витрината на един магазин, къде ли се намират... :-)

    А DSLR-ите са мания, само много... ъ, скъпи, иначе и аз искам някой ден... :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ми котката беше на някакъв магазин с ранички, фибички, и плюшени играчки, а мишката в някакъв за сувенири. Близо са един до друг, на Графа като тръгнеш от Славейков в посока Попа :)

    ОтговорИзтриване
  3. Най-лошото идва след като си пипнал DSLR. Вече всичко което направиш със сапунерката или дори Lumix-a който си цитирала, изглежда някак си ... абе не е същото. И още по-лошо е когато направиш падението DSLR -> сапунерка :(

    ОтговорИзтриване
  4. За feedback-a пропуснах :) Страхотни макро снимки на цветята си направила. Също и снимките на осветената църква са много ефектни, както и върбата. За жалост под върбата се виждат надписите останали от днещната младеж :(

    ОтговорИзтриване
  5. Готино е колко са цветни и живи

    ОтговорИзтриване