понеделник, май 21, 2007

The B-society



"В Дания създадоха дружество на мразещите да стават рано сутрин - В-Society.

Те се противопоставят на хората от групата "А", тоест "чучулигите", които обичат да започват работния си ден рано сутрин, съобщи Радио Дойче веле.

Първата половина на деня е кошмар за онези, които не могат да станат по-рано от 10-11 часа.

В момента В-Society съставя списък на работодателите, които са готови да наемат противници на ранното ставане и да въведат съответните промени в работния график.

Тъй като обича да спи до по-късно, изследователката Камила Кринг вече е свикнала с критиките по неин адрес.

"Всъщност хората от група "В" сме също толкова работоспособни, както и всички останали, само че ние работим по-продуктивно през втората половина на деня", казва тя.
"
източник



Аз като един виден представител на "совите" съм и с двете ръце (и с двата крака) "ЗА" такава идея. Ако имаше как да работния ми ден да започва от обяд, даже след обяд (което не е неприложимо във ИТ сферата) . Така вместо сутрин да се будя по час и половина, щях да ставам ставам с без будилник и даже да имам време за кафе у дома :)
Еххх, мечти мечти...
Дали тази идея има бъдеще в България?

Повече инфо има на сайта на организацията. А има и глобализационен план. Мисля, че ако се навият още няколко човека, като нищо ще си направим и български клон... някой "за" идеята?

5 коментара:

  1. Определено има бъдеще... (и аз съм сова) Като бонус към твоето ставане, ще се намали трафика в пиковите часове, американските клиенти ще могат да те виждат на линия за по-дълго време и което е най-важно - вечер няма да ти се прибира и ще ми идваш на гости по-често ;-)

    ОтговорИзтриване
  2. Само положителни страни виждам аз :-)
    ами айде да се хващаме и да си направим едно "Би-общество" и в БГ

    ОтговорИзтриване
  3. Онова за задръстванията наистина е една доста основателна причина за тази реорганизация и аз, въпреки че не съм сова, подкрепям с всички мои крайници, че и даже с някои чужди тази идея :-)

    ОтговорИзтриване
  4. То "би-общество" има, ама си значи друго... ;-)

    ОтговорИзтриване
  5. И аз съм с две ръце ЗА!!! Крайно време е да има равноправие за хората, за които сутрешния сън е нещо необходимо, а лягането след 12 вечерта закон.

    ОтговорИзтриване