петък, ноември 23, 2007

Рентгенова епилация - трайна, ефективна и ...

X-ray hair removal - This method was an efficient, and usually permanent, hair removal method, but also caused severe health problems, occasional disfigurement, and even death. (illegal in the United States)

Рентгенова епилация - Този метод е бил ефективен и често траен, метод за епилация, но освен това причинявал сериозни здравословни проблеми, понякога обезобразяване и дори смърт. (забранен в САЩ)

източник: Wikipedia

11 коментара:

  1. прочети за фотоепилацията. доста по-безопасна е (до колкото едно облъчване може да бъде изобщо...) и има разни машини вече, с които почти не боли

    ОтговорИзтриване
  2. Дори и през ум не ми е минавало да пробвам "X-ray hair removal". (Ако погледнеш линка, ще забележиш, че е сложена в секцията "Experimental or banned, currently not available").
    Просто се изумих, че някой въобще му е хрумнала подобна идея и много се смях на описанието, затова съм сложила етикет "fun" на поста :-)
    Колкото до фотоепилацията... лазерната не е ли по-добра?
    :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Не може да се говори за по-добра и по-лоша, просто предназначението на лазерната и фото- епилацията е различно. Лазерната е за тъмни косми, като идеята е лазера да ги изгори, което не работи при светли косми, за тях е фотоепилацията.

    ОтговорИзтриване
  4. Всякакъв вид подобна апаратура ми напомят разните реклами по телешоповете : "До скоро този уред беше достъпен само в медицинските заведения, но вече можете да си го имате и вкъщи!"

    Не знам за вас, ама мен факта, че е болнично оборудване хич не ме кефи. Това може да значи, че има странични ефекти. А в медицината винаги има компромиси. И се предпочита по-малкото зло просто щото се е наложило да се избира..

    ОтговорИзтриване
  5. Ирина, вярно е, че всеки такъв уред може да има неприятни последици (напр x-ray-a, който е направо усмъртяващ... още не ми го побира ума как горките жени са се облъчвали доброволно) или да се използва неправилно от некадърник (например лазера - върху жени с тъмна кожа и по този начин да ги изгори). Затова човек, ако реши да се подлага на такива процедури е най-добре да направи стабилно проучване преди това. Хубавото в днешно време е, че информация и мнения на потребители лесно се намират :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Тя информацията лесно се намира, ама на коя точно информация ще вярваш? ;) Ако едни производител е вложил сума пари в изследователска дейност, едва ли ще напише всички минуси на опаковката...

    Казано иначе : щом има много пари, има корупция! А в козметиката и лекарствата парите няма какво да ги коментираме.

    ОтговорИзтриване
  7. Напълно съм съгласна с теб, затова когато си избирам продукт или услуга винаги търса user reviews, най-вече по блогове и форуми. И естествено разпитвам познатите си дали случайно не са използвали вече продукта/услугата.

    ОтговорИзтриване
  8. А клинични резултати от gamma-ray hair removal има ли?

    ОтговорИзтриване
  9. Какво ли не правим в името на красотата :) Преди имах идея за цялостна лазерна епилация, но приятелка, която се е подлагала на това каза, че вече няма да повтори номера, защото болката била зверска...и аз се отказах. Не се знае до кога.

    ОтговорИзтриване
  10. Е, чак зверска едва ли е... поне от това, което аз знам е търпима :)

    ОтговорИзтриване
  11. Не е особено умно от моя страна, но съм склонна да изпробвам всякакви екзотични методи, стига резултатът да е траен.

    А рентгеновата епилация не е като да не е ефективна :) Макар и както виждам ефектът не винаги да е такъв, какъвто очакваш...

    ОтговорИзтриване