четвъртък, ноември 29, 2007

Как да заредим iPod :-)

За притежателите на iPod. Ето как да си заредите любимия player по малко нестандартен начин ;-)

4 коментара:

  1. Ако не стане, опитайте да наврете iPod-а в задника на девствена катеричка... току-виж почне да сваля MP3-ки от сателит!
    Докога ще се връзвате на глупости?

    ОтговорИзтриване
  2. Сериозно ме съмнява да се покачи заряда в батерията по този начин. От друга страна не знам iPod-a как решава че се зарежда. Съвсем възможно е да мери волтажа между терминалите. Ако за простота допуснем че батерията вътре е примерно 5 волта и е директно свързана към входните терминали, значи някъде към 5 волта разлика ще имаш между тях. iPod-а може да решава че се зарежда като падне волтажа между терминалите(т.е. две от жичките на кабела). Дали ще свържеш 5 волта източник с обърнати полюси към кабела, или просто нещо с много малко съпротивление(електролит или жичка), резултата е че разликата във волтажа пада и доближава нула, следователно айпода решава че се зарежда. Това е просто един вероятен начин. Нямам представа как е устроен вътрешно плеъра, така че може и да съм далече от истината. Малко по-малко вероятно е наистина да се получава волтаж между двете жички в кабела, но за това обикновено са нужни различни метали за жичките, като при лимонена батерия и повече лукови глави({игра на думи за недосетливите}). При всички случаи ампеража на тока няма да е достатъчен да вдигне заряда в батерията.

    ОтговорИзтриване
  3. Аз ще ти кажа как го правят, понеже едва не се сбихме с Ива, докато й обяснявам, че е фалшификация... Точно около 3-тата минута от клипчето светлината изгасва за момент, след което отново е пусната. Точно тогава iPod-ът, който явно е модел, който се зарежда със слънчева енергия, отчита начало на зареждането. Т.е. светлината е това, което започва да зарежда iPod-а, а не луковата глава!
    Пък и USB-кабел в какъвто и плод-зеленчук да вкараш по този начин, няма да тръгне.

    ОтговорИзтриване
  4. Аз лично не намерих инфо за iPod, който да има вградени слънчеви клетки. Ако имаше веднага щях да си купя;). Има външни зареждачки, които са със слънчеви панели, но не виждам за какво ще си правят труда да ги ползват вместо да сложат обикновенна USB зареждачка. Може пък да ползват безжична зареждачка. Доста по-вероятно просто да са свъразали нещо отдолу под iPoda където е навит кабела. А иначе глупавоto, e че никой не си направи труда да погледне видео отговорите в youtube. Разбира се при повечето не работи опита въобще, но ето това видео е интересно, защото все пак очудващо успяват да светнат нещо, чрез USB ръгнато в лук, което е дори по-невероятно от това iPoda да се обърка и да реши, че се зарежда.

    ОтговорИзтриване