петък, юни 20, 2008

Neocube - пъзела на бъдещето?

В днешния брой на "Дневник" има статия със заглавие "Кубчето на Рубик се завръща". Аз като голям фен на кубчето на Рубик реших да видя какво ново са измислили по въпроса.
Самата идея на играчката изглежда занимателна. Но! Това са някакви магнитни топчета, които може да сглобяваш в най-различни форми (макар че аз си имам доста по-интересна такава, която се състои от магнитни топчета и пръчки, може да напиша нещо за нея тези дни). Нямат нищо общо с куб, още по-малко пък с Рубик куб. И това е представено като "пъзел на бъдещето":

"Това кубче представлява нещо като "римейк" на изобретението на Ерно Рубик, но ви спестява усилието непрекъснато да напрягате мозъка си, за да решите как да комбинирате правилно цветовете. Според производителите Neocube е олицетворение на пъзела на бъдещето..."
Моля?! "Пъзела на бъдещето" "ви спестява усилието непрекъснато да напрягате мозъка си"? Че какъв пъзел е това?



P.S. Всъщност игричката изглежда интересна - за развиване на въображението, но пък това тъпо представяне убива всякакво желание в мен да си я купя.

3 коментара:

  1. Кубът на Рубик е ненадминат. Това дето са измисли с тези топчета е като сметало пред компютър. Става и е забавно, но на друго ниво.
    Това го казвам, като човек, който се е позанимавал с доста кубове и дурги „играчки”.

    ОтговорИзтриване
  2. Бих казал, че наистина този "нов" пъзел е бъдещето. Все пак населението върви към затъпяване. Няма как, по-глупави хора, по-лесни пъзели.

    ОтговорИзтриване
  3. Simply playing with your NeoCube (QQMAG) will lead to a better intuitive knowledge of geometry and math. Using your NeoCube (QQMAG) as an educational tool in conjunction with text books will result in a better understanding of geometry both in theoretical and practical terms.

    These are the coolest puzzles! It can create very nice shapes. http://www.neomagnet.org/neocube-shapes

    ОтговорИзтриване