петък, ноември 28, 2008

Spectrum Net Support? Part II

Днес беше (надявам се) краят на драмите с липсващия интернет и Spectrum Net Support-a.
Компенсацията за липсващите дни е, намаляване на сметката, което уви не може да бъде приспаднато (защо?) чрез онлайн плащането през epay. Затова днес е разходих до централния офис, да си платя на касата.
Влизам, казвам си username-a и от кой квартал съм и касиерката ми казва:
"35лв"
//честно казано бях готова да се обзаложа още преди да ми го каже, че няма да бъде взета предвид липсата на интернет докато не я спомена.
"Ами, ние почти седмица нямахме интернет"
//Цъкане по някакви таблици. Смятане на отстъпката с калкулатор(!).
"26лв и 25стотинки"
Платих си.

И все пак не мога да не си задам следните въпроси.
1. Защо не мога да си получа намалението на сметката през ePay, а трябва да си губя обедната почивка да се разкарвам до офис? В крайна сметка целта на плащането онлайн е се пести време, нали?
2. Защо трябва аз да напомням на касиерката, че съм нямала интернет (и защо тя трябва да смята отстъпката с калкулатор)? Колко му е да се добави една формула, която да проверява колко дни потребителят е нямал интернет и да прави сметката автоматично?

Прибрах се в офиса. Отварям си пощата и там откривам следното съобщение:

Здравейте,
Имаме удоволствието да Ви уведомим, че сте включени в програма
за ЛОЯЛНИ потребители на Spectrum Net, която стартира от 20 октомври 2008 г.

Всеки ЛОЯЛЕН потребител на Spectrum Net получава в рамките на един месец
увеличаване на скоростта. При плащане на Вашата стандартна тарифа
(START, HOME или RELOAD), Вие получавате скоростта на съответния по-висок план.
Скоростта се повишава автоматично при настъпване на следващият период в рамките
на един календарен месец.
Тази програма е част от цялостната политика за ЛОЯЛНИ ПОТРЕБИТЕЛИ.

* ЛОЯЛЕН ПОТРЕБИТЕЛ е този, който ни е бил редовен потребител в рамките на 6 месеца назад.
** Промоцията е валидна само за потребителите в гр. София.

Честно казано с удоволствие бих била най-лоялния потребител на Spectrum Net и за още 666 пъти по 6 месеца, стига да знам, че едно обаждане на обикновения support от моя страна ще бъде достатъчно да се реши проблема (а не ка то се случи - обаждането да се налага да бъде на шефа на support-a), да си поддържат скоростите стабилни и високи както досега и следващия пък, ако (когато) се наложи да ме компенсират по някакъв начин за липсата на интернет, те сами да се сетят за това, а да не се налага аз да им напомням.

Факт е че съм наистина доволна от скоростите и обслужването досега (по-скоро до преди 10дни). Още като разбрах за PON започнах да следя дали са стигнали с окабеляването до Стрелбище с намерение веднага щом това стане да подам молба за включване и честно казано ми се иска да забравя простотията от тези 5дни, защото всъщност 5 дни със срязан кабел не струват 9 лв. 5 дни със срязан кабел струват изпуснати срокове(Ели си пресрочи предаването на едно домашно с 2 дни), пропусната комуникация(трябваше да набутвам Канев с роуминг, за да се чуваме поне за малко), куп нерви и телефонни обаждания и други дребни и не чак толкова дребни неудобства и доверие започващо стремително да клони към 0.

7 коментара:

  1. О боже! Спектър ти е срязал кабела за да си намериш гадже и да спреш да пишеш простотия. Лека нощ

    ОтговорИзтриване
  2. Не са ми срязали кабела. Като не можеш да четеш/осмисляш, просто не коментирай :-)
    А за гаджетата, не ме мисли :-)

    ОтговорИзтриване
  3. @Анонимен, за един служител на съпорта на Спектрум да плюе недоволен клиент в коментарите към блога му е също толкова нередно, колкото сервитьор да ти плюе в яденето, щото предния път не си му дал достойния бакшиш.

    ОтговорИзтриване
  4. Като представител на огранизацията на потенциалните любовници на iffi, поемам пълната отговорност за прерязания кабел и всички проблеми, причиниени от това. Следващата стъпка е да и прережем кабела за тока и тръбите за парното и да се изсипем всичките 30 човека да я топлим.

    ОтговорИзтриване
  5. Дзвер, според мен грешиш. Постинга е анонимен - може да е на всеки.
    Подобен род изказвания - обиди срещу клиенти или пък злословене срещу конкуренти са абсолютно недопустими за нас.

    ОтговорИзтриване
  6. Точ' така! Трее сме културни.

    :)

    ОтговорИзтриване
  7. @teou Не е като да липсва подигравателно отношение към някои ваши клиенти (вярно с малоумни въпроси, твърдения или желания, но все пак...) във форума ви. За да не навлизаме в полемики за доказателства, обвинения в празни приказки и т.н. ще спомена имената на две теми. Всеки, който иска сам да преценя: "Пълен абсурд" и "Интернет за домашни потребители...хаха".

    ОтговорИзтриване