събота, септември 08, 2007

Дъждовно


Днес, явно с Мики са ни налегнали едни и същи мисли относно дъжда и песните посветени на него. Тъй като ми се наложи да прекарам известно време под дъжда, започнах да си тананикам, песните за които се сещах, в които се пее за него и като се прибрах вкъщи мислех да споделя в един пост, най-любимите си дъждовни песни. Чак след като прочетох поста на Мики, обаче, осъзнах в колко много песни се пее за дъжд. Аз не се бях сетила за нито една от изброените от нея песни, а за 3 други. След пуснах едно търсене в Media Library-то си и открих 15 песни, които съдържат "rain" в заглавието си.

Ето и моите любими дъждовни песни.

RoxetteThe Rain

RoxetteQueen of Rain

GarbageOnly Happy When It Rains - Тази първата песен, за която се сещам, като започне да вали, или когато съм в лошо настроение

Spin DoctorsHave You Ever Seen The Rain - За тази се сетих като си преглеждах Music Library-то преди малко (обаче не можах да намеря песента в тяхно изпълнение, затова клипа, към който сочи линка е на Creedence Clearwater Revival)

The Weather GirlsIt's Raining Men - Тази песен не е точно за дъжд, но мисля, че жените не биха имали нищо против това, което се пее в нея ;-)


Песни на дъжда са посвещавали още, Beatles, Madonna, Enigma, R.E.M, Guano Apes, Guns'n'Roses, Red Hot Chilli Pepers и много други.

Като заключение мога да кажа само, че аз лично не обичам да ми е студено и по тази причина, не си падам привърженичка, на целуването под дъжда, тичането под дъжда или въобще стоенето под дъжда. Ако е топъл пролетен, разхлаждащ дъжд - може, но есенно време - не, благодаря. Много обичам да съм сгушена на топло пред някоя печка или увита в одеало и да гледам дъжда навън. Обичам и да слушам как ромоли дъжда докато аз потъвам в обятията на съня.... размечтах се :-)

2 коментара:

  1. Ей...аз също обичам да съм на топло докато вали ;)Не си падам мазохистка, слава Богу :)))радвам се, че откриваме нещо хубаво, тогава когато всички искат слънце, плаж, море...мъже.Струва ми се доста ограничено да искаш тези неща през цялото време на годината и да си мислиш, че не можеш да ги имаш, когато навън вали.Ние сме се научили да се забавляваме дори в "лоши" времена.Isn`t this great?

    ОтговорИзтриване