събота, септември 08, 2007

Gmail keyboard shortcuts

Днес търсех нещо в разговорите си в Gmail-a. По-точно търсех символа "!" в един конкретен разговор. И тъй като FireFox-а ми е настроен да започва търсене само при натискане на клавиш (без да натискаш Ctrl+F или други такива простотии). И натискам аз "!", при което разговора ми изчезва, появява се Inbox-а и някакъв надпис от типа на "разговорът вече не е достъпен"... ааааа... "ама защооооо.... точно този разговор.... неее... искам си гоо...какво стана с него...." Отворих Trash-a, нямаше го там. Сетих се, че съм уцелила, някой безумен shortcut бутон и затърсих Gmail Help-a. Открих описанието на shortcut бутоните и се оказа, че "!" маркира разговора като спам. Отворих си спам мейлите и в първия момент не го видях. Оказа се, че понеже е стар разговор е отишъл на края, на 2рата страница.

Може би е удобно да се ползват тези shortcut-и, но определено случилото се днес ме изненада доста неприятно. Дали могат някак да се деактивират?!

4 коментара:

 1. To turn these case-sensitive shortcuts on or off, click Settings, and then pick an option next to Keyboard shortcuts.

  Ако си на Бг версия като мен:
  Настройки->Основни->Клавиатурни команди:->Клавиатурните команди са изключени

  ОтговорИзтриване
 2. GoogleReader-а също има shortcuts: http://www.google.com/intl/en/help/reader/faq.html#shortcuts

  Полезни са :)

  ОтговорИзтриване
 3. Май и тях ще разуча, за да няма повече неприятни изненади :)

  ОтговорИзтриване