четвъртък, септември 20, 2007

Intershop Team Bulding

Вчера имаше годишен тийм билдинг на Интершоп. Някъде около 3 следобед ни поведоха към един спортен комплекс на около 15мин пеша от кулата (в Йена май всичко е на 15мин, с трамвай или пеша от Интершоп кулата :) )
Спортния комплекс разполагаше с игрища за плажен и нормален волейбол, футбол, тенис на маса и тн. А спортовете между, които можеше да избираме (освен пиене на бира и ядене на хлебчета с вурстчета), бяха волейбол, футбол, тенис на маса(единия от китайците, които се обучават с нас, се класира 2ри) и някаква игра, която не бях чувала преди, но тук е доспа популярна - Боул (или Буул, или Боол, не знам как се пише). Играта се състои в следното. 2 отбора имат по 4 метални топки. По-слабия отбор хвърля в началото една шарена топка и след това всеки се опитва да хвърли неговата топка, така че да е най-близо до шарената топка. Като имаш право да удряш чуждите топки и шарената топка....абе общо взето мързелива игра без много движение, подходяща за пиещите бира.
Аз се включих във волейбола, който се играеше на игрището за плажен волейбол(защото другото имаше локвички от дъжда от предния ден), та успях да се опесача качествено. На волейболното игрище бях втрещена, когато един типичен германец - рус, синеок, бял, леко оплешивяващ - ме заговори на перфектен български. Оказа се, че е учил в България 3 години (май от 1988 до 1991) в МЕИ-то в София.
След спортните занимания, стана адски студено и всички се заметнаха с якета и пиейки бира/вино се събраха да си говорят.Оказа се, че имаше около 10 човека дошли от Франкфурт за събитието. След края на всички спортни събития имаше награди за победителите в тях - грамоти и чанти за лаптоп с логото на "Intershop".

Вече си имам чанта за лаптоп (много е готина между другото).... остава само лаптоп да си купя... :-)

Сега следва още малко спам с Йенски снимки :)

3 коментара:

  1. Хахахах! Чантата ти ще бъда много самотна така.. Иначе супер, още на първата седмица да присъстваш на годишен тийм билдинг ;-)

    ОтговорИзтриване
  2. Ще те пробваме на тенис на маса като се върнеш, така че упражнявай там топчетата :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз бях във волейболния екип. Ама мога да ти пусна китаеца, той е страшен :-)

    ОтговорИзтриване