вторник, март 11, 2008

Теория на конСПИНрацията

Ь: Ти май доста се притесняваш от СПИН?
iva: Ами, притеснявам се не повече от нормалното, предполагам, гледам да взимам стандартните предпазни мерки
на тебе от къде ти хрумна това?
Ь: ами имаш статия за това, че тази година нямало голяма кампания
iva: да, ами нямаше
Ь: да, мен това ме радва
iva: кое? че нямаше кампания?
Ь: че тази лъжа отшумява
iva: коя лъжа
Ь: СПИН
iva: ?
Ь: кое според теб е по-лесно - да се финансира лечението на истинска болест, с истински средства или лечението на измислено състояние с каквито средства има останали. най-много хора умират от рак
iva: не разбирам какво казваш
Ь: а финансирането за изследвания в областта на раковите заболявания е в пъти по-малко от това за спин
iva: и?
Ь: ами гледай някои друг разобличаващ филм. аз не мога в 2 минути да ти обясня всички детайли. но в общи линии, фармацевтичните компании и правителството на щатите се решават, да обяснят защо на гейовете им отслабва имунната система (след като се боцкат с какво ли не и си прехвърлят какви ли не болести)
правителството не може да каже "защото са гейове" - настанаха бунтове през 6х-7х години. те си искат така да живеят равностойно нищо че с всеки полов акт си прехвърлят по 1-2 болести и пият нон-стоп антибиотици и един лекар, се сеща - фармацевтите имат лекарства които не могат да продават, аз имам болест която не може да се обясни с Истината и се почва: ретровирус който се среща в голям процент от популацията, напълно случайно и несвързано с нищо, по-точно неговите анти-тела, които са наследствени се свързва с 10 болести и се казва,
туберкулоза + ХИВ = спин, туберкулоза - ХИВ = туберкулоза
е да ама познай за да има разпространяване по полов път, какво трябва да има? нарастване броя заразени и как според теб той нараства?
iva: и според теб спин не съществува?
Ь: няма да ти кажа, но има въпроси без отговор. аз ти зададох един
iva: наистина не те разбирам... опитвам се... но не мога
звучи ми все едно се опитваш да ми кажеш че спин е измислен от някакъв гигантски заговор на фармацевтичните компании
Ь: има цели два пълнометражни филма със разкази на оцелели
http://www.totally-natural.com/the-truth-about-hiv.html
iva: оцелели? от какво?
Ь: AZT was basically a drug in search of a disease. It had been found to be too toxic, even for cancer patients. President Nixon had declared his war on cancer in 1971, and 20 billion dollars were allocated in this war on cancer. Retroviruses became the main object of study, as the research sought out a viral cause of cancer. AZT, being an anti-viral drug, was used, and failed miserably in its application, as noted above.
това "лекарство" се дава на болни от спин, има нарисуван череп на шишенцето
това е единият филм, a този е още по-въздействащ
iva: честно да ти кажа, не съм компетентна по въпроса какви лекарства се дават на болни от спин. но все пак е интересно...ти вярваш, че спин не съществува. така ли?
Ь: не, съществува. нарича се дефицит на имунната система
iva: но...?
Ь: някои кора го имат наследствено, някои хора си го причиняват като си тровят организма, или като ИМ СЕ ТРОВИ. на тези лекарства отзад пише: "може да предизвика спин"
моля? дават ти нещо за да ти облекчи страданията от истинската болест която имаш, без да лекуват болестта
iva: чакай сега на кого дават лекарства на които пише това
Ь: на болните от спин
iva: "дават ти нещо за да ти облекчи страданията от истинската болест която имаш"...не разбирам
Ь: спин сам по себе си не е опасен, опасен е ако се разболееш от настинка и имунната ти система я няма, и умираш (примерно), само че как се открива спин? никак т.е. ИН се открива - имунна недостатъчност, но СП няма - синдром на придобита
iva: а какво има?
Ь: има 30 болести - туберкулоза малария, астма и много други, за които някой е казал, че ако се открият с АНТИТЕЛА на ретровируса HIV, значи човека няма туберкулоза, малария или астма, а има СПИН, който е предизвикал тези заболявания. и познай от какво почват да лекуват човека? от СПИН, а не самите болести
iva: искаш да кажеш че всички хора, които мислят че са болни от спин са болни от малария, астма, туберкулоза или нещо друго, а спин няма?
Ь: така, тук е интересното, хората може да имат наистина ИН, който обаче не са получили по полов път, т.е. не е придобит, а е само-причинен.
наркомани, гейове и хора които практикуват чест опасен секс(казвам гейове, понеже аналният секс е 10 пъти по-опасен от нормалния от гледна точна на вероятността за хващане на някоя болест), пият силни антибиотици, STD не се лекуват леко и организмът им рухва
iva: и?
Ь: But what about all the people that test HIV positive? Apparently, they test positive to something else than the virus. The HIV test was developed for blood screening and is, according to manufacturers, not a test to indicate the presence of a virus. No one has yet claimed a ? 1000 cash prize for proving HIV isolation in a scientific publication. производителите казват - "това не е тест който показва наличието на вируса", статията е от 2005-а година
To date, the Global Fund has committed US$ 10 billion in 136 countries to support aggressive interventions against all three diseases.
Виж това. А ТОВА Е СУПЕР - статистика, за финансирането и смъртността от различните болести
iva: добре, значи според теб няма хив... а има само имунна недостатъчност
Ь: има хив, но той не предизвиква ИН
iva: а какво прави
Ь: и тестовете за хив, не са тестове за хив. ретровируси има над 50, не се множат или ако се множат го правят толкова бавно, че не е проблем на организма да се справи. знаеш колко инстанции на вируса, ако го има, учените Предполагат, че съществуват в един болен пациент? ще те излъжа но бяха < 1000
iva: така, значи има хив, но той не предизвиква ИН, а какво прави? и от къде се взима ИН?
Ь: не се взима
iva: ок, не се предизвиква от ХИВ?
Ь:
от там откъдето се взима "имунна недостатъчност". ти, къде отиваш за да си счупиш крака? от къде се взима "счупен крак"?
iva: Тест, който не търси антитела. Какво е ХИВ и защо не може да бъде излекуван.
Ь: аз за един милион долара ако знаеш каква реклама на СПИН ще измисля, ама никой не ми ги дава
виж графиката със световното разпределение на вируса
iva: да...и?
Ь: какво и има на Африка?
iva: няма безопасен секс, какво да и има
Ь: няма лекарства за първични болести! това им има. тъпи са пренасят си болести. не си пренасят спин
iva: Виж това: http://www.julianpopov.com/pc_url_3320848
обърни внимание на "Зума, за разлика от предшественика си, признава това. Когато го питали какво прави той лично за борбата със Спин, той казал, че винаги вземал душ след секс. "
добре, ти би ли се навил да те заразят с ХИВ?
Ь: не
iva: защо?
Ь: защото после светът няма да ме погледне по същият начин, ще трябва да минат 20 години, за да им покажа, че това не причинява ИН и накрая ще ме убият, и ще кажат - той си мислеше че ще го надживее, ама на - ето - умря. гледай втория филм, от 2004-а е, доста актуален как правителството отнема бебета от майките им, защото те не искат да им се дават силно токсични вещества, а разбираш ли майката е хив-позитивна, но една майка се опълчи, и детето и е живо още, друга, го подложи на лечение преди да спре токсините и детето сега е с увреждания. защо ли?
iva: а до кога ще е живо другото дете? може пък да е увредено от това че няма имунна система. имунната система е в голяма степен наследствена (за бебетата, преди да се родят, после разбира се сама по себе си се развива)

По-късно

Ь: Всъщност тестът за ХИВ не открива самия вирус, а наличието на антитела срещу ХИВ. СПИН не се открива с тест, а се определя при появата на съвкупност от различни болестни състояния, което всъщност е и значението на понятието синдром.
това е бг(дез)информацията
iva: пратих ти линк към тест, който не търси за антитела
Ь: да, проучвам го
6 minutes later
Ь: ок, греша за хив, apparently са го открили т.е. изолирали
iva: и предизвиква ИН?
Ь: това не го пише в статията
open answer
iva: ОК

Дискусията проведох около Коледа с един интелигентен събеседник, който според мен е прекалил с филмите за теория на конспирацията. Уви, СПИН съществува съвсем наистина, макар че много бих се радвала, ако някой успее да ме убеди в обратното.

P.S. Неинформативните коментари ще бъдат изтривани.

5 коментара:

  1. СПИН се причинява от ретровирус, а не от начина на живот на заразените, или от други болести, най-малкото защото съществува не само при хората. В лабораторни(контролирани) и природни(естествени) условия доста нещастни маймунки биват заразени със HIV(SIV както се казва техния вариант) и развиват СПИН. Тези маймуни, сериозно ме съмнява да са гейове, наркомани, или братя от лабораторното/горското гето. В природата съществуват ретровируси от семейството на HIV, които при обикновените си гостоприемници(Chlorocebus и Sooty Mangabey не ги знам как са на български), причиняват, съвсем лека имунна реакция, въпреки че в кръвта им има доста високи нива на вируса, докато като се прехвърли на друг вид(примерно Резус Макак), причинява СПИН, и започва да мутира неконтролируемо.Така че заразността и заболеваемостта доста зависи от вида, или дори и от наследството на отделния индивид.Има хора, при които липсва даден протеин на клетъчната мембрана и вируса не може да се закачи за Т-клетките. Те пренасят вируса, без да развиват СПИН. Това че има преносители, които не са се разболели, не значи, че не съществува болест причинена от HIV. Това че, някой не е гей, африканец, или наркоман абсолютно не е гаранция, че ще го подмине тази болест. Пък и както Ь споменава има и доволно голямо количество други болести, от които трябва да се пазим.

    ОтговорИзтриване
  2. Тъкмо вчера четох нещо по темата. Обяснено е на поносим език. :)

    А приятелят ти май е от една порода уж интелигентни хора, от които се изприщвам - от онези, които са готови да повярват на всяка глупост само защото "стадото не вярва в нея".

    ОтговорИзтриване
  3. "P.S. Неинформативните коментари ще бъдат изтривани." Това пък защо?! Ако напиша "Хлебарките издържат по 7 дни без глава, след което умират от жажда", това е информативен коментар, но няма нищо общо с темата... Но ако напиша "Според мен този пост е прекалено дълъг и може малко да го посъкратиш за най-интересните неща", това не дава някаква информация, освен личното ми мнение... Както и да е, трий ако искаш, просто съм много за свободното слово, ако не е в стил "Норман".

    ОтговорИзтриване
  4. Под неинформативни имах предвид точно хейтърски коментари :-)
    Поста нямаше как да го съкратя повече без да се загуби част от аргументацията.

    P.S. Това за хлебарките всички го знаем :-P

    ОтговорИзтриване
  5. Случайно скролнах на долу (не съм свикнал още с тъчпад-а на лаптопа) и попаднах на тази статия. Няма да коментирам нищо повече, само ще ви кажа да потърсите из интернет на тема Royal Raymond Rife и ако може да изгледате и документалния филм. Тогава ми говорете за прекаляване с теория на конспирацията. То не е конспирация а се нарича бизнес и единствената причина са пари!

    ОтговорИзтриване